Motor

Kijk ookeerst op de site van het CBR........ www.rijschoolzoeker.nl

Praktijk Motorrijden
Motorrijden is misschien wel de leukste manier om je te verplaatsen in het verkeer. Steeds meer mensen komen ook tot die conclusie. Daarnaast wordt het steeds drukker op de weg en sta je met de auto constant in de file. De motor is dan ook een steeds populairder vervoermiddel voor woon-werkverkeer. Dat we op de motor meer kwetsbaar zijn is duidelijk.

Motorrijles
Bij Rijschool Wim Trip gevestigd in Klazienaveen krijg je daarom ook een zeer gedegen motorrijopleiding. De rijlessen starten vanaf ons adres in Klazienaveent. Je wordt tijdens de motorrijles uitstekend begeleidt en je leert de mogelijkheden van de motorfiets kennen. Daarnaast bereiden wij je op een verkeersveilige en verantwoorde manier voor om aan het verkeer deel te nemen met de motorfiets. De lessen volg je doordeweeks tussen 08.00 en 18.00 uur.

Bij Rijschool Wim Trip les je op Yamaha MT-07 motorfietsen. De motorfietsen zijn niet voorzien van ABS, om ook met deze motorfietsen goed te kunnen remmen. Deze motoren zijn erg handelbaar. Er is een lichte 125 cc (11 Kw)  motorfiets aanwezig.

Zelfstandig
Je gaat zo snel mogelijk zelf op de motorfiets rijden. De motorrij-instructeur volgt jou meestal op een volg motor. Hij geeft je aanwijzingen en tips via moderne communicatie apparatuur. 

Veilig
Op de motor zijn we aan allerlei zaken blootgesteld. Het is dan ook van het grootste belang dat je tijdens de motorrijles goed beschermd wordt. De rijschool heeft voor de lessen dan ook motorkleding en een helm voor je ter beschikking (zonder meerprijs). Wil je tijdens de motorrijles alvast in je eigen motorkleding rijden? Dan advieseren wij kleding te kopen bij Motorsport Klazienaveen.

Indien u niet in het bezit bent van een autorijbewijs, zult u eerst uw theoriecertificaat moeten halen alvorens te kunnen beginnen met uw praktijklessen. Heeft u wel uw autorijbewijs dan kunt u gelijk beginnen aan het praktijk-gedeelte. 

Praktijk
Indien u nog geen 21 jaar bent, bent u verplicht om examen te doen op een lichte categorie motorfiets. Na het behalen van uw rijbewijs mag u na 2 jaar automatisch op een zwaardere categorie gaan rijden. Dit is in verband met de benodigde rijervaring. Bent u 21 jaar of ouder , dan heeft u zelf de keuze. Kiest u echter voor de lichte categorie, dan bent u wederom verplicht om 2 jaar op motoren van onder de 25 Kw te rijden. Kiest u voor de zwaardere categorie, dan heeft u na het behalen van uw rijbewijs vrij keuze in het bepalen van uw motorfiets.

Het examen bestaat uit 2x n.l. voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Voor voer-tuigbeheersing hoeft men nog geen theorie te hebben. Voor het examen verkeersdeel-neming wel. 

Theorie examen

Wil je toch liever onze motortheorie lessen volgen, dan doen we dit op afspraak.

Motortheorie-examen

Zodra je er klaar voor bent kopen wij een motortheorie-examen voor je in en kom je via ons in het bezit van de theorie-examen oproep. Natuurlijk kan je ook zelf via www.cbr.nl een theorie-examen reserveren.

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR. Voor de motortheorie bestaat het theorie-examen uit 50 vragen, waarvan je er 44 goed moet beantwoorden. Als je geslaagd bent voor het theorie-examen krijg je het theoriecertificaat meteen mee.