Bromfiets

Praktijk ........ Wij volgen altijd met een scooter en lessen met maximaal 2 personen.......Niet met 3 0f 4 personen en NIET met een auto!!!

Kijk ook eerst op de site van het CBR...... www.rijschoolzoeker.nl

Voor het bromfiets rijbewijs moet je theorie examen en praktijk examen doen. Je mag vanaf 15.5 jaar deelnemen aan het theorie examen, als je hiervoor slaagt mag je vanaf 16 jaar praktijklessen volgen en praktijk examen doen. De lessen volg overdag je tussen 08.00 en 18.00 uur of eventueel zaterdag van 08.00 tot 13.00 uur.

Het is verstandig je goed voor te bereiden op het theorie examen en theorielessen (op afspraak) te volgen bij de rijschool. Je kans op slagen is groter en je wordt er een veiligere weggebruiker van. Het is de bedoeling dat je beschikt over voldoende kennis van verkeersregels, borden en verkeersinzicht om dit in de praktijk toe te passen.

Tijdens de praktijklessen wordt van je verwacht dat je de verkeersregels toepast en voldoende verkeersinzicht hebt opgebouwd om het examen met een voldoende af te leggen. 

Tijdens de praktijklessen komen 5 kernvaardigheden aan bod.

1. Voertuigbeheersing

2. Veiligheid

3. Verkeersregels

4. Sociaal rijgedrag

5. Ruimtekussen

De cursus bestaat uit x aantal lesuren, aansluitend het examen. De lessen worden verdeeld in blokken van 2 uur of 3 uur. Het aantal blokkenlesuren is afhankijk per persoon. Examen en lessen zijn altijd overdag. 

De scooterlessen worden gegeven vanuit Klazienaveen.

Het is mogelijk om tijdens de bromfietslessen kleding of een helm van de rijschool te gebruiken.

Theorie 

Bromfiets theorieles wordt gegeven in eigen lokaal. Op afspraak.

Theorie Examen bestaat uit verkeersregels en verkeersinzicht.

Theorie examen kan je regelen bij het cbr. Klik op handige links via deze site, om je in te schrijven voor het theorie examen.

 

Opgeven via contactforulier of bellen.